Od Atlantického po Tichý oceán

See U soon Morocco ;)

Od Sahary sa naša cesta Marokom už začala zkracovať a my sme sa každým kilometrom približovali ku hraniciam.

 

 

b2ap3_thumbnail_DSC_0659-Copy.JPG

 

b2ap3_thumbnail_DSC_0559-Copy.JPG

 

Po tom, čo som aspoň nazrela do Afriky, sa môj postoj k vode značne zmenil. Nie žeby som ňou dovtedy nejak ohromne plytvala, no skutočne som precítila jej vzácnosť, až keď som to videla na vlastné oči a okúsila na svojom tele. Pri 50 °C som nechcela nič viac ako VODU! Tá v niektorých kútoch sveta nie je samozrejmosťou. Väčšina riek tu vyzerá takto alebo proste nie je.

 

b2ap3_thumbnail_DSC_0482_1-Copy.JPG

To, čo však nie je zriedkavým javom, sú zvieratá úporne snažiace sa začleniť do bežnej premávky, či už sú to korytnačky, opice, ... no najčastejšie asi ovečky a kozičky

 

 

Smerom na Marakesh sme natrafili na úsek plný serpentín. Najdobrodužnejšie boli tie najvyššie položené oblasti, kde nám úplne odišli brzdy (vraj známy jav u Yamahy Midnightstar 1900). Ja som s tým však dobre oboznámená ešte nebola, preto som ďakovala Bohu, keď sme sa na najnižšej rýchlosti spustili dolu.

b2ap3_thumbnail_DSC_0488_1-Copy.JPG

 

b2ap3_thumbnail_DSC_0505_1-Copy.JPG

 

 

Musím povedať, že Iron Butt je celoživotná skúsenosť. Po jej absolvovaní som sa ešte aj o druhej ráno cítila stále sviežo, a preto sme pokračovali ďalej, až kým ...

som pred sebou nevidela skoro samé hviezdičky a vtedy som pochopila, že mi už fakt došli sily. Keďže ďaleko naširoko sme nenašli žiaden príbytok s možným nocľahom, naskytla sa perfektná príležitosť zažiť trochu divočiny. Bolo celkom teplo a stan sa nám pochopiteľne nechcelo v tejto rannej hodine budovať, preto sme zišli trochu z cesty a rýchlo nafúkli matrace.

Ráno som sa príjemne pretáčala na druhú stranu, keď som zrazu asi 5 metrov odo mňa zbadala nových susedov - bratia homelessáci sa taktiež prebúdzajú z trávnatej postieľky.

Morocco sme skutočne spoznávali v celej jeho šírke - jeden deň ako šejkovia, druhý ako bezdomovci. (Turisti s hviezdičkou :D)

 

b2ap3_thumbnail_DSC_0549_1-Copy.JPG

Bed & breakfast :)

b2ap3_thumbnail_DSC_0551_1-Copy.JPG

 

 

a ďalšie plánovanie trasy...

b2ap3_thumbnail_DSC_0555_1-Copy.JPG

 

 

 

 

 

Pridať komentár


Bezpečnostný kód
Obnoviť

Navštívené krajiny