Od Atlantického po Tichý oceán

Chalúpka Salvadora Dali

Po takých skvelých dňoch som sa do odchodu pochopiteľne opäť nehrnula. Watson s Polinkou nám ho však trochu uľahčili, keď sa rozhodli nás pár km odprevadiť. Neodradilo ich ani ranné skoré vstávanie :)

 

 

b2ap3_thumbnail_DSC_0632_2-Copy.JPG

lúčime sa s Natashkou

 

b2ap3_thumbnail_06580005-Copy.JPG

východ slnka na motorke vás vždy utvrdí, že vstávať skoro ráno sa oplatí ;)

 

b2ap3_thumbnail_DSC_0644_2-Copy.JPG

b2ap3_thumbnail_DSC_0649_1-Copy.JPG

 

Doniesli sa mi ohlasy, že niekto by si želal viac textu, iní zase fotky...so here are both...snáď si každý príde na svoje

 

Ďalšou zastávkou malo byť mesto Figueres, sídlo presláveného múzea Salvadora Dali, vzdialené o viac než 700 km. Naším jediným cieľom v tento deň (kvôli čomu sme aj vstávali skôr než ranné vtáčatka) bolo iba šťastlivo dôjsť a navštíviť túto vraj najsurrealistickejšiu stavbu na svete, takže si asi môžete predstaviť, ako som sa cítila, keď sme zadychčaní dobehli ku vchodu, kde mi extrémne empatický mužíček cez sklené dvere oznámil, že posledná skupina bola vpustená pred dvoma minútami. DVOMA!!! (to je akoby som šla s nimi a iba sa zohla si zaviazať tkaničku).

Ja som sa mu snažila vysvetliť, že som vstávala o 5!!! a presedela 700!!! km, len aby som sa dostala dnu. Na to on pokrčil plecami a povedal: "I´m sorry, come tomorrow." (Sorry kámo, ale tomorrow come nemôžem, keďže sa musím dostaviť o ďalších niekoľko sto km ďalej.) V tomto bode som mala vnútri vriacu sopku, ktorú však postupne zaplavoval smútok.

Kde sa mi ale nedostaneme... :D

Jedna z mnohých vecí, za ktoré ďakujem Bohu, je šťastie stretnúť skvelých ľudí. Počas celého môjho vysvetľovania stál za mnou istý pán so synom, ktorí si po niečo odbehli do auta a vrátili sa späť. Milý mužíček ich taktiež nechcel pustiť, preto sme si pripomenuli jedno ruské príslovie: "Kto neriskuje, nepije šampanské," (iná interpretácia:"Kto neriskuje, nesedí v base" - my sme sa však pridržali originálu :D) a zamierili sme k zadnému vchodu. Tváriac sa, že ste si niečo zabudli a vraciate sa späť sa v pohode dokážete prešmyknúť cez ľudí vychádzajúcich von. Nikto nás ani len neskontroloval. Pravdepodobne to bolo aj tým, že bol koniec dňa a s ďalšou skupinkou už nepočítali a možno si niekto z ochrankárov taktiež iba odbehol, neviem ...no každopádne ...sme dnu! :D

 

Pohľad víťazov :D :)

b2ap3_thumbnail_DSC_0660_1-Copy.JPG

 

 

b2ap3_thumbnail_DSC_0668_1-Copy.JPG

b2ap3_thumbnail_DSC_0672_1-Copy.JPG

Pred týmto autom by som chcela varovať všetkých strachopudov ako som ja. Hoci pri približovaní k nemu, čakáte, že ho asi strýko Dali nenechal opustené, on vás dokáže vždy prekvapiť ;)

b2ap3_thumbnail_DSC_0691_1-Copy.JPGb2ap3_thumbnail_DSC_0685_1-Copy.JPG

 

b2ap3_thumbnail_DSC_0678_1-Copy.JPG

kvôli tejto skulptúre som nevedela hodinu zaspať

 

b2ap3_thumbnail_DSC_0701_1-Copy.JPG b2ap3_thumbnail_DSC_0667_1-Copy.JPG

 

b2ap3_thumbnail_DSC_0688-Copy.JPG

 

A videli by ste tie oči empatického mužíčka, ktoré nás nechápavo sprevádzali pri východe zbadajúc náš vľúdny úsmev. "Tomorrow neprídeme." ;)

 

Pridať komentár


Bezpečnostný kód
Obnoviť

Navštívené krajiny