От Атлантики до Тихого океана

Salaam Alaikum Morocco!

Prechod hranicou bol veľmi zaujímavý. Ešte sme sa ani nestihli zaradiť za ostatné vozidlá a už nás oduševnene smerovali traja (celkovo ich tam je aspoň 10) pofidérni mužíci odetí ako údržbari s vysačkou na krku.

Rada č.1: Pokiaľ nechcete prispieť nejakej charite 10 € za vyplnenie 10 riadkov túto ochotnú pomoc spokojne odmietnite (hoci nečakajte, že oni spokojne odídu) a nasmerujte vaše kroky k policajtovi, ktorý vám pomôže, s čím bude treba (súdiac oblečenie ho určite odlíšite od ambicióznych biznismenov)

 

Tangier

a1sx2_Original1_DSC_0320.JPG

 

a1sx2_Original1_DSC_0321.JPG

 

V tangiere nás privítal nový kamoš Idriss (skvelý chlapík), ktorý nám zabezpečil perfektné ubytovanie a večerný obed s Morocco Riders.

a1sx2_Original1_DSC_0328.JPG

a1sx2_Original1_DSC_0331.JPG

a1sx2_Original1_DSC_0343.JPG s Idrissom

b2ap3_thumbnail_DSC_0349-Copy.JPG a ďalšími skvelými ľuďmi

 

Náš pobyt v Maroku spadol presne v RAMADAN, obdobie, kedy Maročania žijú úplne naopak. Len čo slnko vyjde na obzor, prestávajú jesť, dokonca aj piť (čo je pre mňa pri 40 °C teplote samovražda), takmer všetky obchody sú zatvorené a ulice vyľudnené. Keď sa skryjú posledné lúče, začína party hard :). Ľudia akoby ožili a začínajú vychádzať zo svojích skrýší. Ulice sa stávajú preplnenými, cesty sa len mihajú množstvom vozidiel, obchody (kaderníctvo, potraviny, stánky...) pracujú celú noc akoby doobeda, deti sa vozia na miniatúrnych autíčkach (privykajú na neuveriteľnú marockú premávku) - v celku, každá noc vyzerá ako na Nový rok, až na ohňostroj, ktorý dostatočne nahrádza spev a hudba.

 

 

Добавить комментарий


Защитный код
Обновить

МОТОПРОБЕГ